Receptarkivet - Kakor
Läckra nougatrutor    ÅN
Ca 54 bitar Tid: ca 40 minuter Pris: ca 1:25 kr/bit
Ur: Coop´s medlemstidning Mersmak

Kakorna får en fin havre- & nougatsmak. De passar bra till kaffet men också som dessert tillsammans med färska bär & en klick glass. Ett bra alternativ för den som inte tål gluten men kan äta havre.

100 gr sötmandel (ca 1½ dl)
300 gr smör eller margarin
9 dl havregryn
1½ tsk bakpulver
3 dl strösocker
1 ägg
Glasyr:
1 pkt mjuk nougat (250gr)
(50 gr mörk choklad)

1.Sätt ugnen på 225˚C.
2.Hacka mandeln, smält fettet i en stor kastrull & blanda ner havregrynen & låt det dra ett par minuter. Blanda i mandeln & bakpulvret blandat med sockret. Vispa ihop ägget & blanda ned det. Rör allt till en jämn massa.
3.Tryck ut massan ordentligt i en långpanna ca 40x30 cm, smord eller med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna något.
4. Hyvla nougaten över den ännu varma kakan så att nougaten smälter & bred sedan ut den jämnt över hela kakan. Låt svalna.
5.Smält eventuellt choklad & ringla över kakn. Det är inte nödvändigt men gör kakan extra fin.
6.Skär kakan i ca 54 bitar. Förvaras svalt, t ex i en burk med bakplåtspapper mellan kakvarven. Går bra att frysa!
<< Tillbaka

Maila gärna in recept till hans@shrek.se