Receptarkivet - Pastasås
All-round-pastasås    HN
Ingerdienser:
4 dl crème fraîche
3 dl matlagningsgrädde
1 st liten lök (som hackas)
4 st vitlöksklyftor (som hackas)
2 msk soltorkade tomater (som hackas)
2 msk finskuren basilika
1 msk olivolja

Gör så här:
Hetta upp oljan. Fräs alla ingredienserna några minuter. Tillsätt crème fraîchen och matlagnings-grädden. Koka ihop något. Smaka av med salt och peppar.
Pastasås med purjolök, majs o bacon    HN
1 purjolök
2 vitlöksklyftor hackade
1 burk majskorn
2 dl creme fraiche med tomat och basilika
1 påse baconmix
ev. salt och peppar

Fräs strimlad purjolök, vitlök och baconmixen i lite olja i en kastrull.
Tillsätt välavrunnen majs och creme fraiche.
Pepprig pastasås med pepperonikorv    HN
För en person:
½ röd paprika
ca 30 gram pepperonikorv
2 soltorkade tomater
1 rågad msk mjuk ost

Så här gör du:
Strimla alla ingredienserna. Stek i en stekpanna med eventuellt lite olivolja i.Rör ner 1 rågad msk mjuk ost med soltorkade tomater.
Häll i lite vatten och koka ihop, vrid några tag med pepparkvarnen- färdigt!
Annikas pastasås    HN
2 portioner

1 bit fläskfilé i tunna skivor
1 burk vitlöksost
2 dl vispgrädde
2 msk chilisås
1 pressad vitlöksklyfta

Fräs upp fläskfilén i en stekpanna. Lägg i vitlöksosten och grädden och låt osten smälta ner under omrörning. Krydda med chilisås och vitlök.
Servera med nykokt pasta.
Italienskans pastasås    HN
8 portioner

Ingredienser:
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 pärllökar
200 gr rimmat sidfläsk
2 förp krossade tomater
färsk basilika
salt
svartpeppar

Gör så här:
Finhacka löken och vitlöken.
Skär fläsket i mindre tärningar.
Hetta upp olivoljan i en vid kastrull och fräs löken några minuter i oljan.
Lägg ner fläsket och låt det fräsa med en stund.
Rör ner krossade tomater och hackad färsk basilika.
Låt puttra i ca 30 minuter.
Smaka ev. av med salt och svartpeppar.
Servera med nykokt pasta och riven parmesanost
Valnötssås    HN
4 portioner

Ingredienser
300 g pasta

Valnötssås:
1 vitlöksklyfta
150 g valnötskärnor
2 msk basilikablad
1 msk ströbröd
2 1/2 Kelda lagalätt
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar

Till servering:
1/2 dl grovhackad basilika

Gör så här:
Koka pastan. Skala vitlöken. Mixa vitlök, valnötter, basilika och ströbröd hastigt. Häll på gräddmjölken och mixa till en sås. Smaksätt med salt och peppar. Blanda såsen med den nykokta pastan och strö över basilika. Servera med tomater.
Pastasås med broccoli och ost    HN
4 portioner

Ingredienser:
1 pkt fryst broccoli, 250 g, eller motsvarande mängd färsk
2 dl Vispgrädde
1 dl grönsaksbuljong
2 1/2 dl riven lagrad ost, t ex Prästost
1 pressad vitlöksklyfta
2-3 tsk fransk senap
1/2 krm cayennepeppar

Så här gör du:
Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokspadet. Skär av några fina buketter och spar dem till garnering, grovhacka resten. Koka upp grädde och buljong. Tillsätt osten och rör om så att den smälter. Såsen får ej koka. Lägg i broccolin. Smaksätt med vitlök, senap och cayennepeppar. Servera såsen till nykokt pasta. Garnera med broccolibuketter.

<< Tillbaka

Maila gärna in recept till hans@shrek.se