Receptarkivet - Marinader |
Köttmarinad HN + |
Ingredienser: 2 msk rapsolja 2 msk chilisås 1 tsk sambal oelek 2 msk soya 1 msk mexikansk kryddblandning eller chilipeppar 1 msk farinsocker 1 tsk grovmalen svartpeppar 1 tsk grillkrydda Gör så här: Blanda ihop ingredienserna till marinaden väl. Lägg i köttet och låt det dra ca 2 timmar innan du grillar det. |
Marinad till nötkött HN |
Ingredienser: 1½ dl olja 2 msk soja 2 msk chilisås 1½ dl rödvin (matlagnings) ½ dl ananasjuice 2 tsk paprikapulver 2 tskgrillkrydda 1 tsk grovmald svartpeppar 2 pressade vitlöksklyftor 1 krm cayennepeppar Gör så här: Vispa ihop alla ingredienser. Marinera köttet i 5-8 timmar. Eller över natt i dubbel plastpåse i kylen. |
Marinad till grillat kött HN |
Ingredienser: 3 msk soya 3 msk solrosolja 1 msk mango chutney 2 msk chilisås ½ msk citronsaft 2 msk flytande honung 1 press vitlöksklyfta kött- och grillkrydda grovmalen svartpeppar ev. ½ tsk sambal oelek Gör så här: Blanda alla ingredienser och lägg ner kött- eller kycklingbitarna, gärna några timmar innan grillningen. Om kyckling skall marineras tillsätt gärna ½ msk kycklingfond också. |
Honung & Sesam marinad (Fläskfile eller karré) HN + |
Marinad: 1 1/2 dl soya 2 vitlöksklyftor 1 tsk mald ingefära 1 msk sesamolja Blanda ihop marinad lägg fläskfilén/karrén i en plastpåse och häll marinaden över. Marinera i rumstemperatur minst 2 timmar. Ta upp köttet och torka av. Grilla nästan färdigt på bägge sidorna. Glaze: 4 msk honung 2 msk brunt farin 4 msk sesamfrö olja Blanda ihop enligt "Glaze". När köttet nästan är färdigt pensla med "Glaze" och grilla färdigt en stund på bägge sidorna. |
Marinad till scampi ÅN + |
olivolja flytande fin honung mango chutney koncentrerad lime HP chili vitlök-pressas jordnötsolja soja Allt bara höftades mängdmässigt, alltså "efter smak": |
<< Tillbaka |
Maila gärna in recept till hans@shrek.se |