Receptarkivet - Baktips |
Baktips ÅN |
• Tillsätt en nypa salt när du vispar äggvitor så får du högt och hållbart skum. • Låt alltid äggen ligga i rumstemperatur ett par timmar innan du börjar baka så blir resultatet bäst. • Vill du ha chokladkakan riktigt mörk i färgen – använd bikarbonat istället för bakpulver. Halva mängden mot bakpuver. • Har du inte mörk choklad hemma kan den ersättas med 3 msk kakaopulver, 15 g smör och 2 msk socker. Motsvarar 25 g choklad. • En fryst tårta tinar alldeles lagom på tre timmar – i kylskåpet. • Kavla alltid marsipan med hjälp av potatismjöl som är lätt att borsta av marsipanen. • Vispa upp ett par extra äggvitor och vänd ner i kaksmeten om du vill ha den luftigare. • Låt aldrig vaniljkräm komma i direktkontakt med marsipan när du gör en tårta. Vaniljkrämen smälter marsipanen och ger snabbt en ”svettig” tårta. • Fodra marsipanlocket med lite smörkräm så håller tårtan sig fräsch längre. • Vispa upp grädde med 1 tsk kallrörd vaniljkrämspulver per dl så får du en fastare och godare grädde. • När du gräddar muffins, lägg folie på plåten innan du ställer på de fyllda formarna så bränner du inte botten och pappersformarna håller sig finare. |
<< Tillbaka |
Maila gärna in recept till hans@shrek.se |