Receptarkivet - Baktips
Baktips    ÅN
• Tillsätt en nypa salt när du vispar äggvitor så får du högt och hållbart skum.

• Låt alltid äggen ligga i rumstemperatur ett par timmar innan du börjar baka så blir resultatet bäst.

• Vill du ha chokladkakan riktigt mörk i färgen – använd bikarbonat istället för bakpulver. Halva mängden mot bakpuver.

• Har du inte mörk choklad hemma kan den ersättas med
3 msk kakaopulver, 15 g smör och 2 msk socker. Motsvarar 25 g choklad.

• En fryst tårta tinar alldeles lagom på tre timmar – i kylskåpet.

• Kavla alltid marsipan med hjälp av potatismjöl som är lätt att borsta av marsipanen.

• Vispa upp ett par extra äggvitor och vänd ner i kaksmeten om du vill ha den luftigare.

• Låt aldrig vaniljkräm komma i direktkontakt med marsipan när du gör en tårta. Vaniljkrämen smälter marsipanen och ger snabbt en ”svettig” tårta.

• Fodra marsipanlocket med lite smörkräm så håller tårtan sig fräsch längre.

• Vispa upp grädde med 1 tsk kallrörd vaniljkrämspulver per dl så får du en fastare och godare grädde.

• När du gräddar muffins, lägg folie på plåten innan du ställer på de fyllda formarna så bränner du inte botten och pappersformarna håller sig finare.
<< Tillbaka

Maila gärna in recept till hans@shrek.se